Totalharmoni - lev ditt liv från hjärtat

          Yoga Massage & Trädgård

När vi finner stillhet i oss själva uppstår en klarheten enkelhet och en känsla av frid. Vi får möjlighet att göra mer medvetna val i livet och hör tydligare hjärtats röst. Vi känner att vi befinner oss förankrade i oss själva och samtidigt i kontakt med omvärlden omkring oss. En känsla av meningsfullhet och sammanhang. Ett tillstånd av fullständig närvaro med allt som är. 

Visionen med Totalharmoni är att inspirera dig till en mer medveten livsstil med hjälp av yoga, meditation och mindfulness. Totalharmoni erbjuder livsstilsdesign och yogaundervisning som handlar om att ta reda på vad du verkligen vill i livet, vilka förmågor och egenskaper du har samt hur du kan bidra till en bättre och mer harmonisk värld. Jag som arbetar på Totalharmoni är Lisa Kwasniewski, utbildad biolog, yogalärare och mindfulnessinstruktör. Den yoga jag vill förmedla är den som får dig att hitta din inre vishet och intuition. Livsyoga handlar om att möta sig själv precis där du är, att acceptera dig själv och bli mer lyhörd för vad du verkligen vill och behöver för att växa och utvecklas som människa. Yogapassen är uppbyggda för att lyfta upp energi genom kroppen och vi använder asanas (dynamiska kroppsställningar), pranayama (andningstekniker) samt dhyana (meditation) för att komma till ett tillstånd av Yoga. Fullständig närvaro och medvetenhet samt en svindlande känsla av att vara just du just nu. Hoppas vi ses på mattan och hör gärna av dig om du vill veta mer! 

Den gemensamma nämnaren för de olika infallsvinklarna yoga, miljö och kultur är att människan har en naturlig plats i ekosystemet, där vi finner harmoni och mening med tillvaron.

Yogadelen av Totalharmoni handlar om vår inre miljö. Yoga är ingen träningsform det är ett tillstånd av att vara i totalharmoni i kropp och själ. Att vara Närvarande. Att komma i kontakt med ditt sanna jag din inre källa och vishet. Yoga är en kärlekshandling till din kropp och själ.

Naturdelen av Totalharmoni handlar om hur naturen är påverkar oss människor och hur vi bör vårda naturen. Människan är intimt förbunden med naturen och att separeras från den resulterar i ohälsa. All undervisning i biologi och miljökunskap har ekologisk, långsiktig och självförsörjande betoning.

Kulturdelen består av dels uppbyggnaden av en rehabträdgård, en grön stödjande miljö samt kulturhistoriska reportage från olika historiska parker runt om i Sverige. Även föreläsningar inom trädgårdskonsthistoria erbjuds.

Din inre magiska trädgård

"Den ofta bortglömda skatt som vi alla bär på och som vi så lätt kan få att blomstra och göra oss lyckliga bara vi ger oss själva lite tid. Att odla din inre trädgård är att lägga din uppmärksamhet på det som pågår inom dig istället för det som pågår runt omkring dig. Det kan handla om att sluta analysera och räkna ut hur livet borde vara. Istället öppnar du dig med alla dina sinnen och utforskar vad som pågår inom dig precis just nu. Du kommer lägga märke till hur flyktiga både känslor och tankar är. Du kommer förstå skillnaden vad du vill ha och verkligen behöver. Ta dig tid att vänta in dig själv, lyssna in ditt hjärtas röst och låt tankarna (ofta kritiska) rinna av dig. Vi lider för att vi tänker. Att öva sig att stilla sitt sinne kräver träning men det ger i utbyte optimistisk livssyn, känsla av sammanhang och mening. Det du sår får du skörda. När du tar hand om dig själv, i form av snälla tankar om vem du är, vad du duger till, dina drömmar och mål, glädjeämnen och energigivande sysselsättningar, ja då har du sått frön som får dig att växa och spira. När du vattnar dina drömmar genom att fokusera på dem och handla efter vad som känns rätt i hjärtat, så växer de sig starka och stora. Glöm inte det dagliga ogräsrensandet och låt hela du blomstra från insidan och ut!" - Lisa Kwasniwski 

Mina utbildningar inom Yoga, Mindfulness och trädgård: 

 • Livsyogalärarutbildning för Tomas Frankell 2012
 • Yinyogalärarutbildning för Ulrica Norberg 2014
 • Mindfulnesslärarutbildning för Mindfulnessgruppen 2015
 • HRV-instruktör för Heartmath 2015
 • Medicinskyogalärarutbildning för Per Krutzén
 • Trädgårdsdesign, Trädgårdsarkitektur, Trädgårdsakademin
 • Permakulturdesign, Folkuniversitetet
 • Planera din trädgård, Folkuniversitetet
 • Fil kand i botanik 
 • Biologexamnen från Biologlinjen Stockholms Universitet
 • Trädgårdskonsthistoria vid Kulturhistoria Stockholms Universitet
 • Trädgårdsterapi vid SLU Alnarp
 • Trädgårdsmästarutbildning Gunnebo Slott & Trädgårdar